© 2018 BLUEFLEET 

  • Facebook Social Icon
Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Diesel en benzine: tweedehandsprijzen zetten zich in beweging

May 22, 2017

Actuele cijfers van Duitslands grootste tweedehandsportaal Mobile.de tonen aan dat de vraagprijzen voor dieselautos redelijk stabiel blijven, ondanks een groter aanbod. Voor benzinewagens daarentegen stijgen de prijzen opmerkelijk. Dat is te lezen in een online rapport op brancheportaal autohaus.de

 

De aanhoudende discussie rond diesel zorgt voor beweging op de Duitse tweedehandsmarkt. Sinds het uitbreken van het dieselschandaal stegen prijzen voor tweedehands benzinewagens gemiddeld met 8,8 %. De prijzen voor dieselwagens blijven tot op heden stabiel.

 

 

Dat zou wel eens kunnen veranderen, want het aantal aangemelde dieselauto’s is fors gestegen – met maar liefst 27,5 % meer dan in september 2015. Sinds dezelfde periode is het aantal wagens met benzinemotor met 3,5 % gedaald. De effecten zijn regionaal echter sterker, met name in steden zoals Stuttgart waar luidop nagedacht wordt over inrijverboden voor diesel. Daar worden meer dan 12 % meer diesels aangeboden, aan gemiddeld 3,9 % lagere prijzen.

 

Privékopers mijden diesel

 

Terwijl in Duitsland het dieselaandeel in de totale inschrijvingen sinds vorig jaar daalde van 47 tot 41,3 %, meldt het Center of Automotive Research (CAR) een aandeel bij privékopers van nog amper 23,8 %, met een verwachte verdere daling tot 20 %. In december 2011 kozen nog 40 % van de particulieren voor een dieselauto. Zij vrezen niet enkel een waardeverlies door de emissieproblemen van dieselauto’s, maar ook een impact van maatregelen door lokale en nationale overheden om diesel te ontraden of zelfs te weigeren.

 

Als men daarbij bedenkt dat particulieren instaan voor 95% van de tweedehandsverkopen, beseft welk risico zich vormt boven de massa’s bedrijfsauto’s die meer en meer geëxporteerd worden. Een handelaar stelt het duidelijk: ‘Wij kopen sinds 3 maanden geen diesels meer in. Enkel exporteurs vragen er nog naar, maar wel aan 70-80% van de Duitse marktprijs. En dat wordt enkel moeilijker.’

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square